preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Viktor Car Emin" Donji Andrijevci

Login
E-Dnevnik

 

POPIS UDŽBENIKA 2014.-2018.

http://www.hrt.hr/arhiv/ndd/slike/logondd.jpg

http://www.unicef.hr/tmpl/unicef2/images/unicef_logo.gif

E-knjižnica

On-line katalog naše knjižnice

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Kulturna baština moga sela

Anketa
Upisuješ li svoje podatke u neku tražilica da vidiš koji su podaci o tebi dostupni na internetu?Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 9. 2012.

Ukupno: 1629090
Ovaj mjesec: 945
Ovaj tjedan: 202
Danas: 2
Školska prehrana

Vremenska prognoza

http://www.graphicsgrotto.com/animatedgifs/cartoons/images/agcartoons5.gif

Nauči šah online

Šah uz školu po modelu Garryja Kasparova

Školsko zvono

http://leusd.ohs.schoolfusion.us/modules/groups/homepagefiles/cms/568565/Image/old_school_bell_ringing_hg_clr.gif

"Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Eko kutak

Juhuhu portal

http://www.travel-design.com/foto/onpage/Hrvatska127_Kartaparkoviprir.gif

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_jmVrHUtGq7unO7_HQL25UN6x0FXJQ7DhjV1g4JYqX65-sx-4

Obiteljski kutak

http://hlapic.net/templates/hlapko/img/header_10.png

http://www.sretnodijete.net/themes/default/images/logo.jpg

http://www.sretnodijete.net/ads/adpeeps.php?bfunction=fetchad&uid=100000&cid=93947&aid=213&atype=1&bzone=default&bsize=160x160

http://www.hrabritelefon.hr/pic/184/207/original.jpg

http://www.sigurnijiinternet.hr/wp-content/uploads/2012/07/CSI-finalni-header-1-7.png

http://ss-industrijsko-obrtnicka-sb.skole.hr/upload/ss-industrijsko-obrtnicka-sb/images/static3/1322/Image/european_union.gif

Školski pedagog

DRAGI UČENICI I POŠTOVANI RODITELJI,

Na web stranici naše škole možete pronaći kutak stručnog suradnika pedagoga. U ovom prostoru pokušati ću odgovoriti na nedoumice vašeg odrastanja, poteškoće iz svakodnevnog školskog života odgojne i obrazovne dileme, ali i skrenuti vam pozornost na one tekstove, vijesti i vrijedne knjige koje smatram nezaobilaznim vodičima kroz svijet djetinjstva i mladenaštva.

Između mnogobrojnih poslova koje obavlja školski pedagog moj rad obuhvaća: savjetodavni rad s učenicima, pomoć učenicima  u savladavanju odgojno obrazovnih sadržaja kroz tehnike učenja, rad na odgojno-obrazovnoj prevenciji od ovisnosti, trening životnih vještina od komunikacije do rješavanja sukoba, odgoj i obrazovanje za ljudska prava, tematska predavanja za roditelje, rad na profesionalnoj orijentaciji učenika, rad na primarnoj zdravstvenoj prevenciji školske djece, organizaciju događaja u školi i još mnogo toga…

Želja mi je da vi dragi učenici kao i Vaši roditelji obogaćujete ovaj kutak pedagoga svojim pitanjima na koje ću rado odgovoriti ili imate zanimljive prijedloge o temama o kojima biste nešto više čuli ili naučili.

Pedagoška strana odgoja
Anketni upitnik za učenike - Ovisnosti
Josip Mažar / datum: 29. 11. 2016. 09:54

Anketni upitnik - Ovisnosti se provodi na satovima razrednika tijekom prosinca 2016. godine u informatičkoj učionici i namjenjen je samo učenicima naše Škole od 5.-8. razreda.

Klikite na link za ispunjavanje anketnog upitnika


[OPŠIRNIJE]Analiza anketnog upitnika - Navike učenika predmetne nastave
Josip Mažar / datum: 20. 10. 2014. 12:18

U privitku možete pronaći prezentaciju o istraživanju navikama učenika predmetne nastave naše škole koja je provedena u ožujku 2012. godine a prezentirana učiteljskom vijeću u proljeće 2013. Provoditelj ankete je bio pedagog, a anketu je proveo na satovima razredne zajednice.


[OPŠIRNIJE]Anketni upitnik za učenike
Josip Mažar / datum: 10. 3. 2014. 08:45

Anketni upitnik se provodi na satu razrednika u informatičkoj učionici i namjenjen je samo učenicima naše Škole od 3.-8. razreda.

Klikite na link za ispunjavanje anketnog upitnika

 


[OPŠIRNIJE]Bonton
Josip Mažar / datum: 14. 1. 2014. 09:29

Bonton (fr. Bon Ton što znači dobar ton) je knjiga ili kodeks ponašanja kojeg bi se trebao pridržavati svaki pripadnik društva. Bontoni nas uče kako se treba ponašati, izražavati, izgledati, komunicirati, gestikulirati i dr. u gotovo svakoj situaciji. Bonton najstrože osuđuje vrijeđanje, psovanje i fizičko obračunavanje. Postoje i specijalizirani bontoni čiji je sadržaj usmjeren na pojedinu situaciju, npr. Bonton u restoranu ili Bonton u kazalištu. Međutim, pravila ponašanja nisu u svim regijama svijeta ista, stoga nisu ni svi bontoni isti. Osobe koje ne poznaju bonton, ili ga se ne pridržavaju, nisu prihvaćene u svim društvima te se smatraju nepristojnima i loše odgojenima.


[OPŠIRNIJE]Borba s ovisnosnošću
Josip Mažar / datum: 19. 11. 2013. 09:09

Ponukan informacijama koje dobivam s raznih strana, i od učenika i od roditelja, ovim člankom Borba s ovisnošću upozorio bih na pojavnost ispijanja alkohola i pušenja cigareta i u učenika naše škole. U fazi do 15. godine postoji velika mogućnost da će osoba koja je konzumirala alkohol ili pušila cigareta danas sutra postati ovisnik o tim sredstvima. U nekim situacijama je to na nagovor prijatelja, u drugim zbog obiteljske situacije, u trećim zbog osjećaja samoće... Jedino što je zajedničko je znatno povećanje ovisnosti o pojednim sredstvima, koja su preduvjet za ovisnost o drogama, kocki, klađenju... Danas često govorimo i o ovisnostima o internetu, facebooku, videoigrama... Svaka od tih ovisnosti ima nešto sebi specifično, ali na kraju svaka od njih je štetna.


[OPŠIRNIJE]KAKO UČITI - LAKO UČITI
Josip Mažar / datum: 10. 9. 2013. 08:12

Je li Vaše dijete zaštekalo u školi i prestalo učiti? Čini li Vam se da mu je to najgora aktivnost na svijetu? Učenje je nešto što mnogoj djeci predstavlja tlaku, pa je na nama odraslima da im pomognemo da to zavole. Najvažnije je pronaći pravi način da ih se motivira za učenje kako bi svladavali gradivo i izvukli što bolje ocjene. Mnogi roditelji se nalaze u situaciji da njihovi savjeti i primjeri kako se uči ne dopiru do njihove djece, stoga smo pripremili savjete koji će Vam pomoći da se uhvatite ukoštac s ovim problemom.


[OPŠIRNIJE]ŠTO KADA SE DOGODI LOŠA OCJENA ?
Josip Mažar / datum: 3. 5. 2013. 11:51

Važnost ocjene za život svakog pojedinog djeteta ogromna je i temelj je mentalnog zdravlja, a samim tim i samopouzdanja i samopoštovanja. Međutim, te ocjene ne budu uvijek onakve kakve bismo mi željeli da budu. Nekada smo zadovoljni, ali nekada i ne, lošije su nego što smo očekivali. Ono što je sigurno, nema djeteta koje nije dobilo barem jedanput lošu ocjenu.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju