2022-05-26 13:51:01

28. Državno natjecanje ''Sigurno u prometu''

Državno natjecanje ''Sigurno u prometu'' održano je u Rovinju od 17. do 19. svibnja. 21 ekipa učenica i učenika petih i šestih razreda natjecala se u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te u vještinama upravljanja biciklom.

Natjecanje je održano u Osnovnoj školi „Juraj Dobrila“ u Rovinju te u obližnjoj sportskoj dvorani, a organizirali su ga Hrvatski autoklub i Agencija za odgoj i obrazovanje odnosno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, uz podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Domaćin i suorganizator natjecanja bio je Autoklub Pula-Rovinj. 

Cilj natjecanja je sustavno povećavati sigurnost cestovnog prometa djece koja tijekom natjecanja stječu znanja i vještine iz poznavanja prometnih propisa i pravila te vještina upravljanja biciklom radi samostalnog sudjelovanja u cestovnom prometu.

Na državnom natjecanju ''Sigurno u prometu'' sudjelovao je i naš učenik Domagoj Ćosić iz 5.b razreda koji je ostvario izvrsne rezultate. Kao član ekipe Brodsko-posavske županije s još dvoje učenika iz Starog Petrovog Sela i jednim učenikom iz Lužana osvojio je 1.mjesto, a pojedinačno je Domagoj bio 5. na državnom najecanju ''Sigurno u prometu''.

 

Čestitamo Domagoju, njegovoj mentorici Ančici Jularić i cijeloj ekipi Brodsko-posavske županije!


Osnovna škola "Viktor Car Emin" Donji Andrijevci