preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Viktor Car Emin" Donji Andrijevci

Login
E-Dnevnik

 

POPIS UDŽBENIKA 2019.-2020.

http://www.hrt.hr/arhiv/ndd/slike/logondd.jpg

http://www.unicef.hr/tmpl/unicef2/images/unicef_logo.gif

E-knjižnica

On-line katalog naše knjižnice

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Kulturna baština moga sela

Anketa
Upisuješ li svoje podatke u neku tražilica da vidiš koji su podaci o tebi dostupni na internetu?Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 9. 2012.

Ukupno: 1725562
Ovaj mjesec: 2306
Ovaj tjedan: 281
Danas: 91
Školska prehrana

Vremenska prognoza

http://www.graphicsgrotto.com/animatedgifs/cartoons/images/agcartoons5.gif

Nauči šah online

Šah uz školu po modelu Garryja Kasparova

Školsko zvono

http://leusd.ohs.schoolfusion.us/modules/groups/homepagefiles/cms/568565/Image/old_school_bell_ringing_hg_clr.gif

"Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Eko kutak

Juhuhu portal

http://www.travel-design.com/foto/onpage/Hrvatska127_Kartaparkoviprir.gif

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_jmVrHUtGq7unO7_HQL25UN6x0FXJQ7DhjV1g4JYqX65-sx-4

Obiteljski kutak

http://hlapic.net/templates/hlapko/img/header_10.png

http://www.sretnodijete.net/themes/default/images/logo.jpg

http://www.sretnodijete.net/ads/adpeeps.php?bfunction=fetchad&uid=100000&cid=93947&aid=213&atype=1&bzone=default&bsize=160x160

http://www.hrabritelefon.hr/pic/184/207/original.jpg

http://www.sigurnijiinternet.hr/wp-content/uploads/2012/07/CSI-finalni-header-1-7.png

http://ss-industrijsko-obrtnicka-sb.skole.hr/upload/ss-industrijsko-obrtnicka-sb/images/static3/1322/Image/european_union.gif

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST RODITELJIMA O PLANU OTVARANJA ŠKOLE ZA UČENIKE OD 1.-4-RAZREDA
Autor: Josipa Blaževac, 2. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID – 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu (cijeli tekst Uputa nalazi se u nastavku ove obavijesti u Prilogu) te Preporukama za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave (cijeli tekst Preporuka nalazi se u nastavku ove obavijesti u Prilogu) obavještavamo vas o sljedećem:


 • plan je (najranije) 11. 5.  otvoriti škole za razrednu nastavu (1. – 4. razred) za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo . U Uputama HZJZ-  predviđa se rad u malim skupinama koje u pravilu nisu veće od 10 sudionika. To znači da će u većini razrednih odjela u Hrvatskoj dio učenika  pratiti nastavu u školi, a dio kod kuće.  Paralelno s nastavom u školama, i dalje će se održavati nastava na daljinu čija je podloga Škola na Trećem zajedno.
 • Upute HZJZ-a i Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja  pripremljene su za prva dva tjedna otvaranja škola za razrednu nastavu. Sukladno epidemiološkoj situaciji nakon dva tjedna bit će dane nove upute ili će se produžiti trajanje postojećih.
 • Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
 • Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potiče se nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće. Naime, boravak u školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19. Također potiče se  ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
 • Roditelji su dužni pročitati Upute HZJZ-a kako bi uočili koji učenici ne smiju u školu te za koje se kategorije ne preporuča dolazak u školu u ovoj fazi. Ukoliko imaju dvojbi, roditelji trebaju kontaktirati nadležnog obiteljskog liječnika.
 • U postavljenu grupu koja će početi s radom (najranije) 11. svibnja ne može se naknadno uvrstiti još jedno dijete, odnosno učenik, a ako je to izvedivo – ni učitelj.
 • Dodatna i dopunska nastava te izvannastavne aktivnosti i dalje će se  izvoditi kao nastava na daljinu. Isto tako,  učenici neće u učionicama u Školi imati nastavu za predmete koje ne predaje njihov učitelj razredne nastave (strani jezici, vjeronauk). Dakle i dalje će biti online nastava za vjeronauk, strane jezike, dodatnu i dopunsku nastavu te izvannastavne aktivnosti za sve učenike.
 • Roditelj/skrbnik djeteta koje bi (najranije) 11. 5. 2020 krenulo na nastavu u školu mora potpisati sljedeću Izjavu kojom potvrđuje da je upoznat s uvjetima za dolazak djeteta u školu:
 1. Roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi niti odvode djecu iz škole niti ulaziti u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore škole ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 a pogotovo ako su u samoizolaciji jer tada ne smiju izlaziti iz kuće.
 2. Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u školu.
 3. Oba roditelja su zaposlena te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.
 4. Roditelj/skrbnik  upoznat je  s  Uputama HZJZ –a u cjelini.

 

O čemu bi se vodila osobita briga ako bi dijete krenulo u školu?

 • Dijete bi u Školi u prosjeku provelo 3 – 4 školska sata. U matičnoj školi radilo bi se u jednoj smjeni (prije podne), a u područnim školama u dvije smjene . Između smjena u područnim školama napravila bi se pauza od  dva sata radi čišćenja i dezinfekcije prostora. Početak nastave ne bi bio u isto vrijeme za različite razredne odjele (u istoj smjeni).
 • Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
 • Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu.  Djecu treba poticati da održavaju distancu (fizičku udaljenost) od druge djece i odraslih, primjereno razvojnoj dobi. 
 • Djecu treba poticati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice kao i da ne stavljaju ruke i predmete u usta, primjereno razvojnoj dobi.
 • Djecu treba poticati da redovito i pravilno peru ruke prije ulaska u svoju učionicu, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa, uvijek kada ruke izgledaju prljavo.  Za pranje ruku treba koristiti tekuću vodu i sapun.
 • Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u školu tako da dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu. Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja. 
 • Učenike prvog razreda na ulazu dočekuje učitelj/ica.
 • Nakon prvog razreda osnovne škole, djeca sama ulaze u zgradu škole. Roditelji se ne okupljaju na ulazu.
 • Dijete ulazi tako da odlazi do garderobe/ u hodnik, obuva papuče, skida jaknu, te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u učionicu. 
 • Na ulazu u školu te u školi na još nekoliko lako dostupnih mjesta bit će postavljeni dozatori s dezinficijensom za dezinfekciju ruku djece školske dobi i odraslih s uputom za korištenje.
 • Poželjno je da svako dijete/učenik samo postupa sa svojom odjećom i obućom, školskim priborom, torbama, knjigama.
 • Djeca ne nose zaštitne maske.
 • prolazak kroz zajedničke prostorije treba izbjegavati i skratiti na minimum.
 • Svaki razredni odjel boravi u jednoj učionici.
 • školske klupe razmiču se tako da djeca sjede na udaljenosti od 2 metra i to svako dijete uvijek na istom mjestu.
 • izbjegava se fizički kontakt (bliski kontakt) djece iz jedne odgojno-obrazovne skupine s drugom djecom
 • školska kuhinja u matičnoj školi: obroci se mogu dostaviti u prostoriju te konzumirati u prostoriji, na način da osoba koja donosi hranu ostavi hranu na kolicima ili sl. ispred ulaza u učionicu te učitelj unosi hranu u učionicu u kojoj borave djeca, hrana mora biti unaprijed podijeljena u porcije.

     U ovoj Obavijesti samo je dio informacija vezanih za plan otvaranja Škole za učenike razredne nastave.

    Molim Vas da što prije pročitate Upute i Preporuke koje stoje u Prilogu . Najkasnije do utorka moramo utvrditi koliko će učenika doći u školu kako bi na vrijeme organizirali nastavu.

 

                               

                          S poštovanjem.

 

Ravnateljica Škole

Mirta Degmečić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju